Κρήτη. Ένας παράδεισος βιοποικιλότητας.
Στους πρόποδες του Ψηλορείτη, σε ένα άγριο και ταυτόχρονα μαγευτικό τοπίο γεμάτο σπάνια αγριολούλουδα, χαρουπιές, βελανιδιές, θυμάρια, φασκομηλιές, λαδανιές και πεύκα, ακολουθώντας την ιστορία και τα μοναδικά φυσικά χαρακτηριστικά του τόπου, γεννήθηκε το apiθανο, το αγνό και φυσικό μας μέλι, που το συλλέγουμε όπως ακριβώς μας το δίνουν τα μελίσσια μας.
Η μελισσοκομία στην Κρήτη ξεκινά ήδη από την μινωική εποχή, όπου η μέλισσα λατρευόταν ως θεά. Το μοναδικό κλίμα του νησιού σε συνδυασμό με την αρμονική του φύση, τα αρωματικά φυτά και τα βότανά του ενθάρρυναν την ανάπτυξη της μελισσοκομίας. Στις μέρες μας, η μελισσοκομία κατέχει σημαντική θέση στη ζωή του νησιού και αποτελεί έναν από τους πιο πολύτιμους θησαυρούς της κρητικής γης!
Κατά τις ανασκαφές της Φαιστού, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πήλινες κυψέλες της εποχής που χρονολογούνται στα 3400 π.Χ.
Το 1930, αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το χρυσό κόσμημα των Μαλίων με την αναπαράσταση δύο μελισσών που κρατούν μία κερήθρα.